Kokemuksia kaupunkikokouksesta

Kokemuksiani 6.5.2021 kaupunkikokouksesta

Oulun keskustassa, Oulu10n tiloissa järjestettiin 6.5.2021 Oulun vuosittainen kaupunkikokous, tällä kertaa niin, että yleisö osallistui Teamsin kautta. Kokouksessa kuudelle koululle jaettiin yhteensä 10 000 euroa määrärahaa. Tänä vuonna kokouksessa esitettiin 8 lausuntoehdotusta ja 15 määrärahaehdotusta. Lausuntoehdotuksista kolme äänestettiin jatkoon ja määrärahaehdotuksista kuusi hyväksyttiin ja heille myönnettiin oma siivu summasta. KuNille määrärahaa myönnettiin 600 euroa.

Kaupunkikokouspäivä alkoi klo 9.00. Itse kokous alkoi klo 12.00. ja koko tilaisuus päätettiin klo 14.00. KuN oli tullut tänä vuonna hakemaan määrärahaa Metsokankaan koululle vaihtopenkkien ostamiseen ja asentamiseen. Minun tehtävänä oli esitellä asia kokouksessa. Omasta näkökulmasta kokouspäivä oli aika jännittävä ja hektinen. Lopuksi jouduttiin ottamaan vielä uusi äänestys kolmen koulun välillä, jotka olivat jääneet tasoihin. Kokous meni muuten lähes ongelmitta.

Kokouksesta erityisesti jäi mieleen miten paljon esiintyminen lopulta jännitti, siitä huolimatta, miten aamulla se ei vielä tuntunut miltään. Harjoituskierroksella tuli yllättäen oikosulku, enkä meinannut saada enää sanaakaan suustani. Virallisessa kokouksessa kaikki meni onneksi ihan sulavasti ja sain sanottua kaiken oleellisen, ainakin tarpeeksi selvästi. Olo oli todella huojentunut ja helpottunut, kun lopulta määrärahat oli jaettu ja sai tietoonsa, että kokouksesta jäi käteen muutakin kuin siisti kokemus. Odotan mielenkiinnolla jo seuraavaa kokousta ja millaisia ideoita muut koulut ovat tuoneet seuraavalla kerralla sekä millaisia ideoita omalla koululla on seuraavana vuonna.

Lasten ja nuorten kaupunkikokous 2018

Kaupunkikokouksessa lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan yhdessä kouluilla ja osallisuusryhmissä mietittyjä parannus- ja kehittämisehdotuksia. Kaupunkikokous päättää 10 000 euron määrärahan jakamisesta ja lausuntoehdotusten eteenpäin viemisestä. Tälläkin tavalla voi vaikuttaa!

Videokoosteessa näet kaupunkikokouksen parhaat palat vuodelta 2018. Voit katsoa kaupunkikokousvideon myös tästä linkistä (YouTube).

Videokoosteen on tehnyt Oulun nuorten työpajat, viestintäpaja.

Lasten ja nuorten kaupunkikokous 2017

Vuosittain järjestettävä kaupunkikokous tuo lapset ja nuoret yhteen päättämään, mihin kokoukselle myönnetty määräraha käytetään. Parannus- ja kehittämisehdotukset tulevat koulujen ja alueellisten osallisuusryhmien kautta kaupunkikokoukseen. Tässä videokooste vuoden 2017 kaupunkikokouksesta, joka järjestettiin Oulun teatterilla. Voit katsoa videon myös tästä linkistä (YouTube).

Videokoosteen on tehnyt Oulun nuorten työpajat, viestintäpaja.